Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 4 vejce - 1/2 l mléka - 3 deka másla - 5 lžic mouky - malá cibulka - špetka pepře - vejce a strouhanka na obalení. Příprava: Vařící mléko osolíme, zahustíme moukou rozetřenou s přeškvařeným máslem a mícháme až je omáčka hustá, pak ji dáme vychladnout. Na tvrdo uvařená vejce oloupáme, žloutky sítem protlačíme, bílky jemně rozsekáme a vmícháme do zchladlého těsta, přidáme ustrouhanou cibuli a pepř a dobře zamícháme. Těsto lžící nabíráme, obalujeme v rozmíchaném vejci a strouhance a opékáme po obou stranách v másle neb oleji do růžova. Podáváme s bramborovým, hlávkovým nebo okurkovým salátem. Výtečné. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.