redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1 litr mléka - 1/2 l pšeničné hrubší tluče - 3 deka másla - 2 vejce - špetka soli - citronová kůra - 2 lžice medu nebo cukru - máslo nebo olej na smažení. Příprava: Do horkého mléka vsypeme a zamícháme hrubší pšeničnou tluč a máslo. Na kraji plotny za občasného zamíchání vaříme tluč do změknutí, pak dáme vychladnout. Do prochladlé kaše dáme vejce, strouhanou citronovou kůru, špetku soli, cukr nebo med. Z těsta lžící dáváme na omeletovou pánev menší kousky a po obou stranách je opékáme. Libo-li, můžeme do těsta vmíchat 3 deka rozinek (sultánek) a 3 deka oloupaných nebo rozstrouhaných mandlí nebo oříšků. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se