Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1 litr mléka - 1/2 l pšeničné hrubší tluče - 3 deka másla - 2 vejce - špetka soli - citronová kůra - 2 lžice medu nebo cukru - máslo nebo olej na smažení. Příprava: Do horkého mléka vsypeme a zamícháme hrubší pšeničnou tluč a máslo. Na kraji plotny za občasného zamíchání vaříme tluč do změknutí, pak dáme vychladnout. Do prochladlé kaše dáme vejce, strouhanou citronovou kůru, špetku soli, cukr nebo med. Z těsta lžící dáváme na omeletovou pánev menší kousky a po obou stranách je opékáme. Libo-li, můžeme do těsta vmíchat 3 deka rozinek (sultánek) a 3 deka oloupaných nebo rozstrouhaných mandlí nebo oříšků. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.