redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: (lidově srnka nebo medvědice zvané houby.) Přípravy: Jelenice - mouka - vejce sůl - strouhanka - olej nebo máslo na smažení. Příprava: Jelenice očistíme, odstraníme šupiny s povrchu, a měkké strany se spodní strany klobouku, odřízneme nožičky (třeň), klobouk opereme ve studené vodě, rozřízneme podélmo na půl cm silné řízky, které smáčíme v mouce, osoleném vejci, strouhance a pak v oleji nebo másle opékáme. Řízky z jelenice jsou mnohem chutnější než z hřibu. Podávají se s bramborovou kaší a pod. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se