Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

(lidově srnka nebo medvědice zvané houby.) Přípravy: Jelenice - mouka - vejce sůl - strouhanka - olej nebo máslo na smažení.

Příprava:

Jelenice očistíme, odstraníme šupiny s povrchu, a měkké strany se spodní strany klobouku, odřízneme nožičky (třeň), klobouk opereme ve studené vodě, rozřízneme podélmo na půl cm silné řízky, které smáčíme v mouce, osoleném vejci, strouhance a pak v oleji nebo másle opékáme. Řízky z jelenice jsou mnohem chutnější než z hřibu. Podávají se s bramborovou kaší a pod.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 2,2k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.