Přejít na obsah

Opečenky z makaronů


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 15 deka makaronů – 1/2 l mléka - 4 polévkové lžíce mouky - 3 lžíce másla - trochu soli a papriky - 2 vejce - 4 lžíce strouhaného parmezánského sýra - vejce a strouhanka na obaleni - omastek na smažení.

Příprava:

Makarony rozlámeme a vaříme ve větším množství osolené vody 20-30 minut. Pak je scedíme, prolijeme studenou vodou a okapané bez vody, vhodíme do vařící omáčky: horké mléko (1/z 1) zahustíme moukou s uškvařeným máslem rozetřenou a v kastrole stále mícháme na mírném ohni, až omáčka zahoustne. Pak přidáme okapané makarony, strouhaný parmezánský sýr, maloučko soli, papriky a vejce jedno po druhém. Vše zamícháme a rozetřeme do ploché porculánové mísy na 1-2 cm tlustě a necháme vystydnout. Studenou, makaronovou hmotu rozkrájíme na malé kousky, které smáčíme ve vejci a strouhance a na oleji nebo na másle opékáme. J s o u v e 1 m i c h u t n é.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...