redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 15 deka makaronů – 1/2 l mléka - 4 polévkové lžíce mouky - 3 lžíce másla - trochu soli a papriky - 2 vejce - 4 lžíce strouhaného parmezánského sýra - vejce a strouhanka na obaleni - omastek na smažení. Příprava: Makarony rozlámeme a vaříme ve větším množství osolené vody 20-30 minut. Pak je scedíme, prolijeme studenou vodou a okapané bez vody, vhodíme do vařící omáčky: horké mléko (1/z 1) zahustíme moukou s uškvařeným máslem rozetřenou a v kastrole stále mícháme na mírném ohni, až omáčka zahoustne. Pak přidáme okapané makarony, strouhaný parmezánský sýr, maloučko soli, papriky a vejce jedno po druhém. Vše zamícháme a rozetřeme do ploché porculánové mísy na 1-2 cm tlustě a necháme vystydnout. Studenou, makaronovou hmotu rozkrájíme na malé kousky, které smáčíme ve vejci a strouhance a na oleji nebo na másle opékáme. J s o u v e 1 m i c h u t n é. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se