Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 15 deka makaronů – 1/2 l mléka - 4 polévkové lžíce mouky - 3 lžíce másla - trochu soli a papriky - 2 vejce - 4 lžíce strouhaného parmezánského sýra - vejce a strouhanka na obaleni - omastek na smažení. Příprava: Makarony rozlámeme a vaříme ve větším množství osolené vody 20-30 minut. Pak je scedíme, prolijeme studenou vodou a okapané bez vody, vhodíme do vařící omáčky: horké mléko (1/z 1) zahustíme moukou s uškvařeným máslem rozetřenou a v kastrole stále mícháme na mírném ohni, až omáčka zahoustne. Pak přidáme okapané makarony, strouhaný parmezánský sýr, maloučko soli, papriky a vejce jedno po druhém. Vše zamícháme a rozetřeme do ploché porculánové mísy na 1-2 cm tlustě a necháme vystydnout. Studenou, makaronovou hmotu rozkrájíme na malé kousky, které smáčíme ve vejci a strouhance a na oleji nebo na másle opékáme. J s o u v e 1 m i c h u t n é. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.