Přejít na obsah

Květákové krokety


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1 růžice květáku - 1/2 litru mléka - 6 lžic mouky - 4 deka másla - S deka parmezánského sýra - 1 vejce - 1/4 ustrouhané cibule - špetka soli.

Příprava:

Růžici květáku očistíme, v horké vodě opereme, d r o b n ě rozsekáme a dáme na omastek do přikryté pánve udusiti. Mléko dáme vařit; když je horké, zamícháme do něho mouku rozetřenou s rozpuštěným máslem a za stálého míchání necháme na plotně zahoustnout v omáčku, kterou pak dáme prochladnout a do studené vmícháme rozsekaný udušený květák, ustrouhaný sýr a cibuli, 1 vejce a špetku soli. Je-li těsto řídké, přidáme 3 lžíce strouhanky. Z těsta lžící vykrajujeme krokety, které po obou stranách na plotně v pánvi na oleji nebo másle opékáme.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...