redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1 růžice květáku - 1/2 litru mléka - 6 lžic mouky - 4 deka másla - S deka parmezánského sýra - 1 vejce - 1/4 ustrouhané cibule - špetka soli. Příprava: Růžici květáku očistíme, v horké vodě opereme, d r o b n ě rozsekáme a dáme na omastek do přikryté pánve udusiti. Mléko dáme vařit; když je horké, zamícháme do něho mouku rozetřenou s rozpuštěným máslem a za stálého míchání necháme na plotně zahoustnout v omáčku, kterou pak dáme prochladnout a do studené vmícháme rozsekaný udušený květák, ustrouhaný sýr a cibuli, 1 vejce a špetku soli. Je-li těsto řídké, přidáme 3 lžíce strouhanky. Z těsta lžící vykrajujeme krokety, které po obou stranách na plotně v pánvi na oleji nebo másle opékáme. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se