redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/21 mléka - 4 lžíce mouky - 2 lžíce přeškvařeného másla - půl malé cibulky - 1 lžíce citronové šťávy - lžíce suchých, hub - 2 žloutky - zelené petrželka - citronová kůra - 1 lžíce strouhanky na obalení - máslo nebo olej na pečení. Příprava: V mouce rozmícháme přeškvařené máslo, zavaříme do horkého mléka a na kraji plotny necháme za stálého míchání chvíli povařit. Pak vmícháme drobně rozkrájenou cibulku, zelenou petrželku, citronovou kůru, rozkrájené, uvařené, suché houby (nebo čerstvé houby dříve udušené), lžíci strouhanky a žloutky. Vše zamícháme a dáme prochladnout. Z vychladlého děláme lžící malé šišky, smáčíme je ve vajíčku (můžeme vajíčko zředit lžící vody), obalujeme v strouhance a opékáme do zlatova. Krokety podáváme s bramborovou kaší, nebo s některým salátem. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se