redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/2 hlávky celere - kousek petržele a mrkve - 1/4 menší hlávky kapusty - 4 deka másla nebo 3 lžíce oleje – 2 vejce - 2 lžíce mouky - 4 lžíce uvařené rozemleté rýže nebo krupek nebo ovesné kaše - 2 lžíce strouhanky - koření a sůl. Příprava: Zeleninu opereme, drobně rozkrájíme a dáme na rozpálené máslo nebo olej dusiti do přikryté pánve. Zeleninu občas zamícháme, aby se nepřipálila a podlijeme ji několika lžícemi vody. Změklou zeleninu na masovém mlýnku rozemelem, smícháme s vejci, moukou, strouhankou a rozemletou rýží nebo krupkami nebo oves. kaší, přidáme po špetce tluč. pepře, nového koření, muškátového kětu, majoránky a 2 stroužky se solí rozetřeného česneku. Vše dobře zamícháme, lžicí vykrajujeme kotlety, které opékáme na oleji nebo másle po obou stranách. Upečené pokapeme citronovou šťavou. Kotlety můžeme před opékáním smočit v bílku neb vejci vodou zředěném, pak obaliti ve strouhance. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se