Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 12 deka umletých, vlašských ořechů - 12 deka strouhanky nebo chleba - 3 deka omastku - 1 lžíce sekané cibule – 2 vejce - 1 lžička citronové šťávy - 1 lžíce mouky - 1/4 l mléka - sůl - koření. Příprava: Cibuli smažíme na omastku, nenecháme ji však zhnědnout, jen zrůžovět, přidáme mouku, pak mléko a mícháme, až směs zhoustne. Přimícháme ořechy, 1 vejce, sůl a koření a necháme směs vychladnouti. Vytvoříme kotlety, obalíme ve vejci a strouhance a usmažíme do zlatova. Můžeme podávati s cibulovou omáčkou Béchamel (1 cibuli a kousek celeru usekáme a smažíme 10 minut na 6 dkg omastku, přidáme lžíci mouky nebo více, 1/41 mléka, 1 bobkový list, nové koření a vaříme na mírném ohni 15 min., načež omáčku procedíme). Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.