Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 10 deka čočky - 10 deka fazolí - 10 deka oves. vloček - 1 vejce - 1 malá cibulka - 3 deka másla - muškátový oříšek - majoránka - 2 deka kaprlat - sůl.

Příprava:

Čočku opereme, uvaříme, prolisujeme. Do 1/4 l horké vody zavaříme ovesné vločky a uvaříme. Oprané fazole také. (Mohou se použít uvařené fazole zbylé od předešlého dne.) Cibulku drobně rozkrájíme, necháme na másle zrůžovět. Kaprlata na drobno rozsekáme. V míse smícháme prolisovanou nebo rozemletou čočku, uvařené fazole, kaši z ovesných vloček, zrůžovělou cibulku, kaprlata, ustrouhaný muškátový oříšek, špetku majoránky a sůl. Je-li směs měkká, můžeme přidati trochu strouhanky. Z hmoty vykrajujeme kotlety, které po obou stranách na oleji nebo másle v pánvi opékáme. Výtečnou chuť těchto výživných kotlet doplní 1/4 kg udušených, čerstvých hub nebo prolisovaná syrová neb dušená rajská jablíčka.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 4,1k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.