Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 3/4 l mléka - 4 deka másla - 6 lžic mouky – 2 žloutky - 5 deka parmezánského sýra - 5 deka ementálského sýra - plnou lžíci rozkrájené zelené petrželky vejce a strouhanku na obalení - omastek na smažená.

Příprava:

Do horkého mléka vmícháme s uškvařeným máslem rozmíchanou mouku, za stálého míchání necháme na ohni zhoustnouti, pak odstavíme s ohně a do prochladlé omáčky zamícháme ustrouhaný parmezánský sýr, žloutky, zelenou petrželku, drobně rozsekaný ementálský sýr; z hmoty lžicí vykrajované kousky obalíme v rozmíchaném vejci, pak strouhance a na omeletníkové pánvi na oleji nebo másle po obou stranách opékáme. Kdyby těstíčko bylo řídké, přidáme trochu strouhanky. Upečené kotlety podáváme s hlávkovým nebo některým zeleninovým salátem.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 3,8k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.