redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/8 l smetany nebo šípkového vína – 1/8 1 mouky - 1 vejce - 1 lžíce cukru - na kulatou špičku nože kypřícího prášku a tluč. skořice – 3/4 kg velkých jablek máslo nebo olej na smažení. Příprava: Ve smetaně nebo ve víně dobře rozmícháme žloutek, mouku, tlučený cukr, skořici a kypřící prášek. Z bílku ušleháme tuhý sníh, který přimícháme do kyprého těstíčka v němž smáčíme očištěná jablka nakrájená na 1/2 cm silná kolečka. (Jadřince nutno opatrně z prostředka vykrojiti.) V horkém omastku na pánvi po obou stranách řízky opékáme do růžova a podáváme ještě teplé. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se