Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/8 l smetany nebo šípkového vína – 1/8 1 mouky - 1 vejce - 1 lžíce cukru - na kulatou špičku nože kypřícího prášku a tluč. skořice – 3/4 kg velkých jablek máslo nebo olej na smažení. Příprava: Ve smetaně nebo ve víně dobře rozmícháme žloutek, mouku, tlučený cukr, skořici a kypřící prášek. Z bílku ušleháme tuhý sníh, který přimícháme do kyprého těstíčka v němž smáčíme očištěná jablka nakrájená na 1/2 cm silná kolečka. (Jadřince nutno opatrně z prostředka vykrojiti.) V horkém omastku na pánvi po obou stranách řízky opékáme do růžova a podáváme ještě teplé. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.