Přejít na obsah

Žitný chléb


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 40 deka celožitné, tlučové mouky - čtvrt litru mléka - 1 kypřící prášek - 4 deka másla - špetka soli, kmínu a fenyklu.

Příprava:

Celožitnou tlučovou mouku smícháme s kypřícím práškem, špetkou soli, tlučeným kmínem a fenyklem, s mlékem a roztaveným máslem zpracujeme v těsto, které pečeme bud' v malých, vymaštěných tvořítkách nebo dáváme lžicí malé bochánečky na máslem nebo olejem pomazaný plech a pečeme je v troubě 20-25 minut. Těsto můžeme péci v chlebové nebo sucharové formě nebo na pekáčku. Pečeme-li tento chléb pro diabetiky, můžeme použíti někdy pro změnu místo žitné mouky jen mouku ovesnou.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...