redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 40 deka celožitné, tlučové mouky - čtvrt litru mléka - 1 kypřící prášek - 4 deka másla - špetka soli, kmínu a fenyklu. Příprava: Celožitnou tlučovou mouku smícháme s kypřícím práškem, špetkou soli, tlučeným kmínem a fenyklem, s mlékem a roztaveným máslem zpracujeme v těsto, které pečeme bud' v malých, vymaštěných tvořítkách nebo dáváme lžicí malé bochánečky na máslem nebo olejem pomazaný plech a pečeme je v troubě 20-25 minut. Těsto můžeme péci v chlebové nebo sucharové formě nebo na pekáčku. Pečeme-li tento chléb pro diabetiky, můžeme použíti někdy pro změnu místo žitné mouky jen mouku ovesnou. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se