Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 3/4 litru čistých pšeničných otrub – 3/4 litru pšeničné mouky - 4 lžíce kukuřičné krupice – 3/4 litru mléka 4 lžíce medu nebo melasy, nebo cukru - 4 lžíce oleje – 1 1/2 prášku do pečiva - 1 lžička soli - 2 hřebíčky - 1/2 lžičky skořice - citronová kůra. Příprava: Pšeničné otruby a bílou pšeničnou mouku smícháme s kukuřičnou krupicí a s mlékem, medem, olejem, solí, tlučenou skořicí, hřebíčky, citronovou kůrou a kypřícím práškem ve 2 lžicích horké vody rozpuštěným, zpracujeme v těsto a chvíli mícháme. Pak těsto dáme do olejem vymazané chlebové formy nebo na koláčový plech silněji rozetřené péci. Pečeme velmi zvolna a prochladlý vyklopíme. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.