Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/8 l medu nebo syrobu - 6 lžic roztaveného másla - čtvrt litru mléka - půl litru tlučové nebo krupičkové pšeničné mouky - 2 hřebíčky - citronová kůra - půl lžičky skořice a zázvoru - 2 vejce – 1 1/2 lžičky kypřícího prášku. Příprava: Med nebo syrob rozmícháme s máslem, přidáme žloutky, tlučený hřebíček se skořicí a zázvorem, ustrouhanou citronovou kůru, po lžicích mléko a s kypřícím práškem smíchanou mouku a z bílků tuhý sníh. Nepříliš tuhé těsto vlijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku a zvolna v troubě perník upečeme. Těsto musí být o něco hustší než na omeletky. Upečený, prochladlý perník rozkrojíme, potřeme zavařeninou a povrch můžeme ozdobit bílou polevou.
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.