Přejít na obsah

Chléb pšeničný


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 60 deka celopšeničné mouky - 20 deka hladké pšeničné mouky - 2 lžíce medu nebo cukru - 1 lžička tlučeného kmínu - 1/2 litru 36° teplé vody - půl kypřícího prášku - sůl.

Příprava:

Celopšeničnou a hladkou pšeničnou mouku smícháme, na teplých kamnech necháme zahřát a pak s tlučeným kmínem, kypřícím práškem, solí, medem nebo cukrem a vlahou vodou zpracujeme v pružné těsto, které dáme do máslem vymazaného kastrolu nebo chleb. formy, 1 hodinu necháme těsto ubrouskem přikryté stát a pak je při mírném ohni z v o 1 n a upečeme.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi -1
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...