redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/2 litru celé pšenice - 15-20 deka krupič. mouky - 1/2 lžičky tluč. anýzu neb kmínu, nebo koryandru. Příprava: Přebraná, celá pšeničná zrna opereme a dáme uvařit do horké vody. Uvařenou pšenici rozmačkáme a necháme vychladnout. Studenou pšenici smícháme s tlučeným anýzem nebo kmínem, nebo koryandrem a moukou a z těsta důkladně vypracovaného vykrajujeme lžicí kousky, které na žemle, nebo malé chlebíčky formujeme a rychle v horké troubě na pomaštěném plechu upečeme. Výtečné tyto chlebíčky lze doplnit opranými, na tenké nudličky nakrájenými fíky nebo datlemi nebo rozinkami a maloučko okořenit těsto hřebíčkem a skořicí. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se