Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy: 22-25 deka hladké mouky - 14 deka másla - 6 deka cukru - 2 žloutky - citronová kůra - 8 deka malinové nebo rybízové zavařeniny. Příprava: V míse umícháme máslo se žloutky, ustrouhanou citronovou kůrou a prosetým cukrem, přidáme hladkou mouku a z vláčného těsta děláme malé kuličky; doprostřed každé uděláme v mouce smočeným náprstkem nebo obrácenou vařečkou důlek. Koláčky klademe na bílý papír na plech, pomažeme bílkem a dáme ihned nebo až druhý den do mírně teplé trouby péci. Když jsou upečeny, dáme do důlků zavařeninu a koláčky urovnáme na ozdobnou misku. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.