redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy: 8 deka másla - 10 deka cukru - 10 deka syrobu - 2 vejce - 3 deka mandlí - 15 deka mouky hladké - 15 deka mouky krupičkové - 2 hřebíčky - po půl kávové lžičce tlučené skořice a ustrouhané citronové kůry. Příprava: V míse umícháme máslo do pěny, přidáme tlučený, prosetý cukr, syrob, vejce a těsto pilně mícháme 10 minut. Do promíchaného těsta dáme ustrouhanou, citronovou kůru, tlučenou skořici s hřebíčky a mouku. Těsto vypracujeme a necháme ztuhnouti. Poté je rozválíme na 1/3 cm silně, vykrájíme různé tvary, dáme na pomazaný plech, povrchu marcipánky pomažeme zředěným bílkem nebo vodou a v mírně teplé troubě je upečeme. Vhodné jsou na vánoční stromeček. Chceme-li podávat marcipánky jako zákusek, vykrájejme z rozváleného těsta koláčky, z poloviny jich vykrojme uprostřed větší kolečko. Upečené, vychladlé marcipánky potřeme na opečené straně (která při pečení byla na plechu) marmeládou (rybízovou nebo malinovou) a přilepujeme k sobě vždy jedno celé kolečko a jedno s vykrojeným prostředkem, na nějž můžeme kápnouti bílý, sněhový led (bílou polevu). Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se