Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy: 8 deka másla - 10 deka cukru - 10 deka syrobu - 2 vejce - 3 deka mandlí - 15 deka mouky hladké - 15 deka mouky krupičkové - 2 hřebíčky - po půl kávové lžičce tlučené skořice a ustrouhané citronové kůry. Příprava: V míse umícháme máslo do pěny, přidáme tlučený, prosetý cukr, syrob, vejce a těsto pilně mícháme 10 minut. Do promíchaného těsta dáme ustrouhanou, citronovou kůru, tlučenou skořici s hřebíčky a mouku. Těsto vypracujeme a necháme ztuhnouti. Poté je rozválíme na 1/3 cm silně, vykrájíme různé tvary, dáme na pomazaný plech, povrchu marcipánky pomažeme zředěným bílkem nebo vodou a v mírně teplé troubě je upečeme. Vhodné jsou na vánoční stromeček. Chceme-li podávat marcipánky jako zákusek, vykrájejme z rozváleného těsta koláčky, z poloviny jich vykrojme uprostřed větší kolečko. Upečené, vychladlé marcipánky potřeme na opečené straně (která při pečení byla na plechu) marmeládou (rybízovou nebo malinovou) a přilepujeme k sobě vždy jedno celé kolečko a jedno s vykrojeným prostředkem, na nějž můžeme kápnouti bílý, sněhový led (bílou polevu). Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.