redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy: 30 deka cukru – 1/8 l vody - 20 deka mandlí - 2 lžíce citronové šťávy. Příprava: Práškový cukr dáme vařit s citronovou šťávou a vodou, až se na povrchu tvoří bubliny. Cukrem při vaření nehýbejme. Pak vlijeme svařený cukr do mísy studenou vodou vypláchnuté a když trochu prochladl, mícháme jej vařečkou až zahoustne a zpění. Je-li hmota příliš tuhá, zamícháme do ní 2 lžíce studené, sladké smetany. Pak přimícháme oloupané, ustrouhané mandle; z tuhé hmoty děláme pralinky nebo cukrátka různých tvarů a dáváme je na plechy, na papír práškovým cukrem posypaný, na vzduch oschnouti. Když oschly, můžeme je polít polevou. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se