Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy: 30 deka cukru – 1/8 l vody - 20 deka mandlí - 2 lžíce citronové šťávy. Příprava: Práškový cukr dáme vařit s citronovou šťávou a vodou, až se na povrchu tvoří bubliny. Cukrem při vaření nehýbejme. Pak vlijeme svařený cukr do mísy studenou vodou vypláchnuté a když trochu prochladl, mícháme jej vařečkou až zahoustne a zpění. Je-li hmota příliš tuhá, zamícháme do ní 2 lžíce studené, sladké smetany. Pak přimícháme oloupané, ustrouhané mandle; z tuhé hmoty děláme pralinky nebo cukrátka různých tvarů a dáváme je na plechy, na papír práškovým cukrem posypaný, na vzduch oschnouti. Když oschly, můžeme je polít polevou. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.