redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy: 1/2 1 mléka nebo vody - 14 deka másla - 28 deka krupič. mouky - 4 vejce – 1/4 l šlehané smetany - 4 deka cukru pomerančová poleva I. (viz obsah: Polevy). Příprava: Vodu nebo mléko a máslo dáme do pánve na teplou plotnu, přisypeme za stálého míchání krupičkovou mouku a na plotně těsto mícháme tak dlouho vařečkou, až se jí ani pánve nechytá; pak dáme vychladnouti. Do studeného těsta vmícháme vejce jedno po druhém a dobře promícháme. Vláčné, tuhé těsto dáme do kornoutu s ustřiženou špičkou nebo s hvězdičkovou trubičkou v rohu a na studený, dříve za tepla voskem potřený plech stříkáme banány a upečeme je v horké troubě do zlatova. Upečené, ještě teplé rozkrojíme, vrchní skrojenou stranu polijeme pomerančovou polevou I.., studenou spodní stranu naplníme ušlehanou smetanou a přikryjeme vrchní stranou, když na ní poleva oschla. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se