redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy: 3 žloutky – 1/4 kg másla - 6 deka mandlí nebo ořechů 1 kypřící prášek - 5 deka cukru – 1/8 litru sladké smetany - 1/2 kg mouky. Příprava: Mandle spaříme horkou vodou, oloupáme, rozstrouháme. Cukr prosijeme, smícháme se žloutky a máslem, přidáme ustrouhané mandle, kypřící prášek a střídavě mouku a smetanu. Těsto vypracujeme, vyklopíme na vál a ze stejných kousků vyválíme proužky, stáčíme na suchý plech do kroužků a v dobře vyhřáté troubě pečeme je do žluta. - Upečené můžeme přetřít studenou vodou, rychle hned obalit ve vanilkovém cukru a znovu dáti s plechem do otevřené trouby dosušiti. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se