redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy: 3 bílky - 25 deka cukru – 1/6 litru vody - několik kapek bretonu - stužka nebo stříbrné, silnější nitě. Příprava: Do horké vody dáme 15 deka cukru uvařit, až se od ponořené do něj lžičky táhne nitka. Zatím ušleháme z bílků tuhý sníh, do kterého zamícháme 5 deka práškového, prosetého cukru a s vodou svařený cukr. Hmotu mícháme do vychladnutí a do studené vmícháme ještě 5 deka cukru (moučky) a těsto rozdělíme na 2 díly. Jeden díl tuhé hmoty obarvíme na růžovo několika kapkami červeného bretonu. (Je to neškodné barvivo a můžeme koupiti v drogerii.) Na studený, voskem potřený plech stříkáme z hmoty vložené do 2 kornoutků s ustřiženou malinkou špičkou nebo hvězdičkovou trubičkou, nejprve z kornoutku s bílou hmotou malé pusinky asi 2-3 cm od sebe, na které položíme hodně uzounkou stužku nebo silnější stříbrnou nit a navrch stříkáme malé pusinky z růžové hmoty. Nebo můžeme vystříknout jednu celou bílou pusinku, vedle růžovou, zase bílou, až do vypotřebování hmoty. Pusinkové řetězy v chladné troubě sušíme a ve vlahé dosušujeme. Jsou vhodnou a vkusnou ozdobou na vánoční stromeček. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se