Přejít na obsah

Pražské dortíčky


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 10 deka mandlí - 8 deka cukru - 2 žloutky - 10-14 deka Piškotových drobečků - 1/2 cm vanilky nebo citronová kůra - 1 bílek.

Příprava:

Práškový cukr prosijeme smícháme se žloutky, oloupanými, ustrouhanými mandlemi, tlučenou vanilkou nebo citronovou kůrou a rozstrouhanými piškotami (piškotovými drobečky). Vypracované, tuhé těsto dáme na vál, děláme z něj malé kobližky neb dortíčky libovolných tvarů, dáme je na studený, voskem za tepla potřený plech, pomažeme povrchu bílkem a dortíčky v horké troubě necháme z r ů ž o v ě t. Piškotové drobečky si upravíme a odvážíme z piškotů doma připravených nebo je koupíme u cukráře.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...