redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy: 25 deka másla - .36 deka mouky - 21 deka mandlí nebo lískových oříšků - 20 deka cukru - trochu skořice - hřebíček - citronová kůra. Příprava: Na vál dáme mouku, máslo v ní rozsekáme, přidáme cukrovou moučku, tlučený hřebíček, skořici, rozstrouhanou citronovou kůru a se slupkou rozemleté mandle nebo lískové oříšky, p ř e d mletím omyté a na kamnech osušené. Vše zpracujeme v těsto, které vtlačujeme do pracničkových formiček, rozpuštěným máslem vymazaných a moukou vysypaných. Formičky s těstem postavíme vedle sebe na plech a dáme do horké trouby péci. Upečené, opatrně vyklopíme, znovu formičky vymažeme a moukou vysypeme, těsto t e n c e a stejnoměrně do nich natlačíme a dáme péci. Při pečení dosti zkypří a jsou pod vánoční stromeček nebo u slavnostnější příležitosti zákuskem velmi dobrým. V létě se mohou plnit upečené pracničky čerstvým, se smetanou umíchaným ovocem: červenými jahodami, malinami a pod. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se