Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy: 25 deka másla - .36 deka mouky - 21 deka mandlí nebo lískových oříšků - 20 deka cukru - trochu skořice - hřebíček - citronová kůra.

Příprava:

Na vál dáme mouku, máslo v ní rozsekáme, přidáme cukrovou moučku, tlučený hřebíček, skořici, rozstrouhanou citronovou kůru a se slupkou rozemleté mandle nebo lískové oříšky, p ř e d mletím omyté a na kamnech osušené. Vše zpracujeme v těsto, které vtlačujeme do pracničkových formiček, rozpuštěným máslem vymazaných a moukou vysypaných. Formičky s těstem postavíme vedle sebe na plech a dáme do horké trouby péci. Upečené, opatrně vyklopíme, znovu formičky vymažeme a moukou vysypeme, těsto t e n c e a stejnoměrně do nich natlačíme a dáme péci. Při pečení dosti zkypří a jsou pod vánoční stromeček nebo u slavnostnější příležitosti zákuskem velmi dobrým. V létě se mohou plnit upečené pracničky čerstvým, se smetanou umíchaným ovocem: červenými jahodami, malinami a pod.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 2,8k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.