Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy: 4 vejce - 25 deka cukru - 25 deka mouky - 1/2 cm vanilky - 10 deka zavařeniny.

Příprava:

Celá vejce šleháme s práškovým cukrem 5 minut. Potom kotlík s nimi postavíme na plotnu do pánve s troškem teplé vody a na mírném ohni šleháme 10-15 minut, poté kotlík s ušlehanými vejci a cukrem postavíme na stůl a mícháme jedním směrem do vychladnutí. Pak po troškách vmícháme suchou, pšeničnou mouku a tlučenou vanilku a těstíčko kornoutem stříkáme do voskem potřených, piškotových formiček nebo na voskem potřený plech (na plechu neudrží tvar), povrchu poprášíme, piškoty cukrovou moučkou a pečeme je 15-20 minut, Upečené, prochladlé, potřeme na spodní straně, na které se pekly zavařeninou nebo libovolným krémem a vždy dvě a dvě spojíme. Zavařeninou potřeme spodní opečenou stranu. Chceme-li piškoty na déle uchovati, necháváme je samotny, bez marmelády či krému.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 2,7k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.