redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy: 4 vejce - 25 deka cukru - 25 deka mouky - 1/2 cm vanilky - 10 deka zavařeniny. Příprava: Celá vejce šleháme s práškovým cukrem 5 minut. Potom kotlík s nimi postavíme na plotnu do pánve s troškem teplé vody a na mírném ohni šleháme 10-15 minut, poté kotlík s ušlehanými vejci a cukrem postavíme na stůl a mícháme jedním směrem do vychladnutí. Pak po troškách vmícháme suchou, pšeničnou mouku a tlučenou vanilku a těstíčko kornoutem stříkáme do voskem potřených, piškotových formiček nebo na voskem potřený plech (na plechu neudrží tvar), povrchu poprášíme, piškoty cukrovou moučkou a pečeme je 15-20 minut, Upečené, prochladlé, potřeme na spodní straně, na které se pekly zavařeninou nebo libovolným krémem a vždy dvě a dvě spojíme. Zavařeninou potřeme spodní opečenou stranu. Chceme-li piškoty na déle uchovati, necháváme je samotny, bez marmelády či krému. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se