redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy: 20 deka cukru - 18 deka krupičkové mouky - 6 žloutků - 4 bílky - 3 deka cukru na posypání. Příprava: Práškový cukr prosijeme a v míse pilně třeme se žloutky 20 minut. Pak střídavě a lehce přidáme mouku a z bílků ušlehaný, tuhý sníh. Těsto plníme do kornoutku s ustřiženou špičkou a na máslem pomazaný papír, cukrem posypaný, na studený plech položený, stříkáme malé piškoty, povrchu je lehce poprášíme cukrem a při mírném ohni je upečeme. Upečené piškoty maloučko necháme prochladnouti, pak papír se spodu navlhčíme houbou nebo utěrkou v teplé vodě smočenou a piškoty sejmeme s papíru a dáme na plochou mísu. Jako o b č a s n ý pokrm jsou vhodné s ovocnou šťávou i pro batolata. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se