Přejít na obsah

Piškoty


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 20 deka cukru - 18 deka krupičkové mouky - 6 žloutků - 4 bílky - 3 deka cukru na posypání.

Příprava:

Práškový cukr prosijeme a v míse pilně třeme se žloutky 20 minut. Pak střídavě a lehce přidáme mouku a z bílků ušlehaný, tuhý sníh. Těsto plníme do kornoutku s ustřiženou špičkou a na máslem pomazaný papír, cukrem posypaný, na studený plech položený, stříkáme malé piškoty, povrchu je lehce poprášíme cukrem a při mírném ohni je upečeme. Upečené piškoty maloučko necháme prochladnouti, pak papír se spodu navlhčíme houbou nebo utěrkou v teplé vodě smočenou a piškoty sejmeme s papíru a dáme na plochou mísu. Jako o b č a s n ý pokrm jsou vhodné s ovocnou šťávou i pro batolata.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...