Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy: 20 deka cukru - 18 deka krupičkové mouky - 6 žloutků - 4 bílky - 3 deka cukru na posypání. Příprava: Práškový cukr prosijeme a v míse pilně třeme se žloutky 20 minut. Pak střídavě a lehce přidáme mouku a z bílků ušlehaný, tuhý sníh. Těsto plníme do kornoutku s ustřiženou špičkou a na máslem pomazaný papír, cukrem posypaný, na studený plech položený, stříkáme malé piškoty, povrchu je lehce poprášíme cukrem a při mírném ohni je upečeme. Upečené piškoty maloučko necháme prochladnouti, pak papír se spodu navlhčíme houbou nebo utěrkou v teplé vodě smočenou a piškoty sejmeme s papíru a dáme na plochou mísu. Jako o b č a s n ý pokrm jsou vhodné s ovocnou šťávou i pro batolata. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.