Přejít na obsah

Mandlové hvězdičky


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 10 deka mandlí - 10 deka lískových oříšků - 10 deka hladké mouky - 18 deka cukru - 12 deka rozinek - 4 žloutky z 1 citronu kůra - 1/2 lžičky tluč. skořice - 2 hřebíčky.

Příprava:

Poleva: 18 deka cukru - 2 lžičky vařící vody - z půl citronu šťáva. Mandle spaříme horkou vodou, oloupáme a rozstrouháme. Lískové oříšky (jádra) dáme na několik minut do vlahé trouby, aby se lehce mohla sloupnouti a oloupané rozstrouháme nebo v mlýnku na strouhanku rozemelem, smícháme s mandlemi, prosetým, práškovým cukrem, moukou, ustrouhanou citronovou kůrou, tlučenou skořicí se hřebíčky, s očištěnými, na kaši rozkrájenými rozinkami a se žloutky zpracujeme vše v těsto, které dobře vypracujeme. Z tence rozváleného těsta na pomoučněném vále vykrajujeme hvězdičky nebo půlměsíčky, dáme je na studený, voskem potřený plech a při mírném ohni zvolna upečeme do růžova. Upečené necháme na plechu a ihned je poléváme citronovou p o1 e v o u : práškový cukr smícháme s vařící vodou, potom s citronovou šťavou a umíchanou, hladkou polevou ihned poléváme upečené ještě teplé hvězdičky nebo půlměsíčky. Jsou velmi chutné a možno je na dlouho uchovati.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...