Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy: 10 deka mandlí - 10 deka lískových oříšků - 10 deka hladké mouky - 18 deka cukru - 12 deka rozinek - 4 žloutky z 1 citronu kůra - 1/2 lžičky tluč. skořice - 2 hřebíčky.

Příprava:

Poleva: 18 deka cukru - 2 lžičky vařící vody - z půl citronu šťáva. Mandle spaříme horkou vodou, oloupáme a rozstrouháme. Lískové oříšky (jádra) dáme na několik minut do vlahé trouby, aby se lehce mohla sloupnouti a oloupané rozstrouháme nebo v mlýnku na strouhanku rozemelem, smícháme s mandlemi, prosetým, práškovým cukrem, moukou, ustrouhanou citronovou kůrou, tlučenou skořicí se hřebíčky, s očištěnými, na kaši rozkrájenými rozinkami a se žloutky zpracujeme vše v těsto, které dobře vypracujeme. Z tence rozváleného těsta na pomoučněném vále vykrajujeme hvězdičky nebo půlměsíčky, dáme je na studený, voskem potřený plech a při mírném ohni zvolna upečeme do růžova. Upečené necháme na plechu a ihned je poléváme citronovou p o1 e v o u : práškový cukr smícháme s vařící vodou, potom s citronovou šťavou a umíchanou, hladkou polevou ihned poléváme upečené ještě teplé hvězdičky nebo půlměsíčky. Jsou velmi chutné a možno je na dlouho uchovati.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 4,8k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.