redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy: 1/4 kg mouky - 12 deka másla - 12 deka cukru - 10 deka mandli - z 1 citronu šťáva a kůra - 2 žloutky - 8 deka rybízové zavařeniny. Příprava: Do mouky rozsekáme máslo, přidáme práškový, prosetý cukr, polovinu ustrouhaných a polovinu drobně rozsekaných, dříve oloupaných mandlí a ustrouhanou citronovou kůru. Vše zpracujeme s citronovou šťávou a se žloutky v těsto, které tence rozválíme a tvořítkem vykrajujeme z něj koláčky. Klademe je na máslem pomazaný plech, pomažeme bílkem a pečeme do zlatova. Upečené, vychladlé potřeme na spodní straně (na které se pekly) zavařeninou a vždy dva přiložíme k sobě pomazanou stranou. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se