Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy: 1/4 kg mouky - 12 deka másla - 12 deka cukru - 10 deka mandli - z 1 citronu šťáva a kůra - 2 žloutky - 8 deka rybízové zavařeniny. Příprava: Do mouky rozsekáme máslo, přidáme práškový, prosetý cukr, polovinu ustrouhaných a polovinu drobně rozsekaných, dříve oloupaných mandlí a ustrouhanou citronovou kůru. Vše zpracujeme s citronovou šťávou a se žloutky v těsto, které tence rozválíme a tvořítkem vykrajujeme z něj koláčky. Klademe je na máslem pomazaný plech, pomažeme bílkem a pečeme do zlatova. Upečené, vychladlé potřeme na spodní straně (na které se pekly) zavařeninou a vždy dva přiložíme k sobě pomazanou stranou. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.