redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy: 12 deka mandlí - 16 deka hladké mouky - 10 deka , cukru - 14 deka másla - na špičku malého nože tluč. skořice - 1 hřebíček - lžička kypřícího prášku - 12 deka zavařeniny. Na polevu: 12 deka cukru - lžička vařící vody - lžíce citronové šťávy. Příprava: Do hladké mouky prosijeme práškový cukr, tlučenou skořici a hřebíček, kypřící prášek a oloupané, ustrouhané nebo umleté mandle. Do směsi nožem rozsekáme čerstvé, syrové máslo, zpracujeme v těsto, které dáme na 20 minut do chladna. Pak těsto tence rozválíme, vykrájíme z něj dortíčky libovolných tvarů, dáme je péci na máslem pomazaný a moukou posypaný plech a v mírně prohřáté troubě je upečeme do růžova. Vždy dva a dva upečené dortíčky potřeme zavařeninou (rybízovou nebo malinovou), spojíme, prostředek ozdobíme kousíčkem zavařeniny a kraje kolem polijeme citronovou polevou: práškový cukr smícháme se' lžičkou vařící vody a citronovou šťavou. Umícháme hladkou, lesklou polevu. Je-li hustá, přimícháme ještě 1/2 lžičky citronové šťávy nebo bílku. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se