Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy: 12 deka mandlí - 16 deka hladké mouky - 10 deka , cukru - 14 deka másla - na špičku malého nože tluč. skořice - 1 hřebíček - lžička kypřícího prášku - 12 deka zavařeniny. Na polevu: 12 deka cukru - lžička vařící vody - lžíce citronové šťávy.

Příprava:

Do hladké mouky prosijeme práškový cukr, tlučenou skořici a hřebíček, kypřící prášek a oloupané, ustrouhané nebo umleté mandle. Do směsi nožem rozsekáme čerstvé, syrové máslo, zpracujeme v těsto, které dáme na 20 minut do chladna. Pak těsto tence rozválíme, vykrájíme z něj dortíčky libovolných tvarů, dáme je péci na máslem pomazaný a moukou posypaný plech a v mírně prohřáté troubě je upečeme do růžova. Vždy dva a dva upečené dortíčky potřeme zavařeninou (rybízovou nebo malinovou), spojíme, prostředek ozdobíme kousíčkem zavařeniny a kraje kolem polijeme citronovou polevou: práškový cukr smícháme se' lžičkou vařící vody a citronovou šťavou. Umícháme hladkou, lesklou polevu. Je-li hustá, přimícháme ještě 1/2 lžičky citronové šťávy nebo bílku.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 3,5k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.