redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy: 1/4 kg hladké mouky – 1/8 kg másla - 6 deka mandlí - 6 deka cukru - citronová kůra - 2 žloutky - kousek pomerančové, v cukru zavařené kůry. Příprava: Do hladké mouky rozsekáme máslo, přidáme oloupané, ustrouhané mandle (nebo lískové oříšky; prosetý cukr, špetku drobně rozstrouhané, citronové kůry a drobně rozsekané, v cukru zavařené pomerančové kůry. Vše promícháme a se žloutky zpracujeme v těsto, které dáme do chladna na 1 hodinu ztuhnouti. Pak je na stéblo silně vyválíme, formičkami vykrájíme různé tvary a dáme je na máslem potřený plech péci do vlahé trouby. Pečeme do světle růžova. Upečené ihned poléváme citronovou polevou. (Jak se připravuje viz obsah.) Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se