Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy: 1/4 kg hladké mouky – 1/8 kg másla - 6 deka mandlí - 6 deka cukru - citronová kůra - 2 žloutky - kousek pomerančové, v cukru zavařené kůry. Příprava: Do hladké mouky rozsekáme máslo, přidáme oloupané, ustrouhané mandle (nebo lískové oříšky; prosetý cukr, špetku drobně rozstrouhané, citronové kůry a drobně rozsekané, v cukru zavařené pomerančové kůry. Vše promícháme a se žloutky zpracujeme v těsto, které dáme do chladna na 1 hodinu ztuhnouti. Pak je na stéblo silně vyválíme, formičkami vykrájíme různé tvary a dáme je na máslem potřený plech péci do vlahé trouby. Pečeme do světle růžova. Upečené ihned poléváme citronovou polevou. (Jak se připravuje viz obsah.) Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.