Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy: 1/4 kg hladké mouky – 1/8 kg másla - 6 deka mandlí - 6 deka cukru - citronová kůra - 2 žloutky - kousek pomerančové, v cukru zavařené kůry.

Příprava:

Do hladké mouky rozsekáme máslo, přidáme oloupané, ustrouhané mandle (nebo lískové oříšky; prosetý cukr, špetku drobně rozstrouhané, citronové kůry a drobně rozsekané, v cukru zavařené pomerančové kůry. Vše promícháme a se žloutky zpracujeme v těsto, které dáme do chladna na 1 hodinu ztuhnouti. Pak je na stéblo silně vyválíme, formičkami vykrájíme různé tvary a dáme je na máslem potřený plech péci do vlahé trouby. Pečeme do světle růžova. Upečené ihned poléváme citronovou polevou. (Jak se připravuje viz obsah.)

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 3,5k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.