Přejít na obsah

Královské věnečky


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 25 deka hladké mouky - 7 deka cukru - 10 deka másla - 1 lžička kypřícího Prášku - 3 lžíce sladké, syrové smetany - 2 žloutky - vanilka - 10 deka malinové nebo rybízové zavařeniny - 2 bílky a 15 deka cukru na ozdobu.

Příprava:

Do hladké mouky, kterou jsme prosili, dáme práškový cukr, kypřící prášek, tlučenou vanilku, pak do toho rozsekáme máslo a se žloutky a sladkou smetanou zpracujeme v těsto, které dáme na 1/2 hodiny do studena. Ztuhlé těsto vyválíme na 3 mm silně, vykrájíme kolečka, dáme na studený plech a upečeme do světlerůžova. Prostředky upečených koleček potřeme zavařeninou, ozdobíme bílkovou pěnou ušlehanou z bílků, do kterých jsme zašlehali po lžicích nejdříve 6 deka cukru a ostatní práškový cukr jsme zamíchali až do ušlehaného sněhu. Takto ozdobené věnečky dáme ještě zapéci, aby sněhová pěna zrůžověla n e b o upečená a uprostřed zavařeninou potřená kolečka ozdobíme libovolnou polevou (může to býti citronová poleva), kterou pak na vzduchu necháme ztvrdnouti.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...