redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy: 25 deka hladké mouky - 10 deka cukru - tluč. vanilka - 10 deka másla – 1/2 kypřícího prášku nebo na k, klatou špičku nože amonia - 1 vejce - 12 deka zavařeniny - 2 deka mandlí. Příprava: Do práškového cukru smíchaného s prosetou moukou, kypřícím práškem nebo amoniem a tluč. vanilkou, rozsekáme máslo a vše s vajíčkem zpracujeme v těsto, které dáme do chladna ztuhnouti. Pak těsto tence rozválíme a vykrájíme z něj stejně velké koláčky. V polovině koláčků vypíchneme prostředky malou, hvězdičkovou formičkou a koláčky dáme na studené, máslem potřené plechy (ne moc blízko k sobě, aby se při pečení neslepily!) a upečeme při mírném ohni v troubě do růžova, Spodní stranu upečených, prochladlých, celých koleček potřeme zavařeninou, na ně položíme koláčky s vykrojenými prostředky, do jejichž středu položíme půlky oloupaných, sladkých mandlí. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá 11. Kokosové koláčky II. 12. Koláčky s hvězdičkou 13. Královské věnečky. 14. Křehké dortíčky. 15. Křehké sušenky. 16. Mandlové cukrovinky. 17. Mandlové dortíčky. 18. Mandlové hvězdičky. 19. Mandlové koláčky s rybízem. 20. Mandlové obloučky. 57 záznamů << 1 11 21 31 41 51 >> Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se