Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy: 25 deka hladké mouky - 10 deka cukru - tluč. vanilka - 10 deka másla – 1/2 kypřícího prášku nebo na k, klatou špičku nože amonia - 1 vejce - 12 deka zavařeniny - 2 deka mandlí.

Příprava:

Do práškového cukru smíchaného s prosetou moukou, kypřícím práškem nebo amoniem a tluč. vanilkou, rozsekáme máslo a vše s vajíčkem zpracujeme v těsto, které dáme do chladna ztuhnouti. Pak těsto tence rozválíme a vykrájíme z něj stejně velké koláčky. V polovině koláčků vypíchneme prostředky malou, hvězdičkovou formičkou a koláčky dáme na studené, máslem potřené plechy (ne moc blízko k sobě, aby se při pečení neslepily!) a upečeme při mírném ohni v troubě do růžova, Spodní stranu upečených, prochladlých, celých koleček potřeme zavařeninou, na ně položíme koláčky s vykrojenými prostředky, do jejichž středu položíme půlky oloupaných, sladkých mandlí.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

11. Kokosové koláčky II.

12. Koláčky s hvězdičkou

13. Královské věnečky.

14. Křehké dortíčky.

15. Křehké sušenky.

16. Mandlové cukrovinky.

17. Mandlové dortíčky.

18. Mandlové hvězdičky.

19. Mandlové koláčky s rybízem.

20. Mandlové obloučky.

57 záznamů

<< 1 11 21 31 41 51 >>

  • Zobrazení 3,8k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.