Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy: 25 deka hladké mouky - 10 deka cukru - tluč. vanilka - 10 deka másla – 1/2 kypřícího prášku nebo na k, klatou špičku nože amonia - 1 vejce - 12 deka zavařeniny - 2 deka mandlí. Příprava: Do práškového cukru smíchaného s prosetou moukou, kypřícím práškem nebo amoniem a tluč. vanilkou, rozsekáme máslo a vše s vajíčkem zpracujeme v těsto, které dáme do chladna ztuhnouti. Pak těsto tence rozválíme a vykrájíme z něj stejně velké koláčky. V polovině koláčků vypíchneme prostředky malou, hvězdičkovou formičkou a koláčky dáme na studené, máslem potřené plechy (ne moc blízko k sobě, aby se při pečení neslepily!) a upečeme při mírném ohni v troubě do růžova, Spodní stranu upečených, prochladlých, celých koleček potřeme zavařeninou, na ně položíme koláčky s vykrojenými prostředky, do jejichž středu položíme půlky oloupaných, sladkých mandlí. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá 11. Kokosové koláčky II. 12. Koláčky s hvězdičkou 13. Královské věnečky. 14. Křehké dortíčky. 15. Křehké sušenky. 16. Mandlové cukrovinky. 17. Mandlové dortíčky. 18. Mandlové hvězdičky. 19. Mandlové koláčky s rybízem. 20. Mandlové obloučky. 57 záznamů << 1 11 21 31 41 51 >>
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.