Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy: 3 bílky - 20 deka cukru - 10 deka strouhaného kokosu 5 deka bílé strouhanky. Příprava: Z tvrdých žemlí ostrouháme kůrku a pak žemle rozstrouháme. Cukr prosijeme, dáme s bílky do kamenného hrnku, který postavíme do pánve s vařící vodou (horká voda má sahati do 1/4 hrnku). Bílky s cukrem ušleháme na sníh, pak odstavíme s ohně, mícháme do prochladnutí, pak přidáme ustrouhaný kokos a bílou strouhanku. Z těsta vykrajujeme lžičkou hromádky a dáváme je na povoskovaný studený plech, do prostředně teplé trouby péci. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.