Přejít na obsah

Jablkové koláčky s citronátem


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 35 deka cukru – 1/8 l vody – 1/2 kg míšenských jablek - 5 deka citronátu - 10 deka mandlí - z 1 citronu šťáva.

Příprava:

Do horké vody dáme svařit cukr, až se lžičky, kterou do něho ponoříme, táhne se silná nit, vhodíme do něho oloupaná, jadřinců zbavená a na kostečky nakrájená jablka a necháme je v cukru na hustou kaši rozvařit. Mandle oloupáme, na tenké nudličky i s citronátem nakrájíme a s citronovou šťávou vmícháme do uvařených jablek a vše dáme vychladnouti. Prochladlou hmotu na cukrem poprášeném vále rozválíme v dlouhý váleček, zabalíme jej do pergamenového, ve studené vodě smočeného a čistou utěrkou otřeného papíru, obvážeme lehce motouzem a necháme 3-4 dny; když hmota ztuhla, nakrájíme ji na koláčky.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...