redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy: 35 deka cukru – 1/8 l vody – 1/2 kg míšenských jablek - 5 deka citronátu - 10 deka mandlí - z 1 citronu šťáva. Příprava: Do horké vody dáme svařit cukr, až se lžičky, kterou do něho ponoříme, táhne se silná nit, vhodíme do něho oloupaná, jadřinců zbavená a na kostečky nakrájená jablka a necháme je v cukru na hustou kaši rozvařit. Mandle oloupáme, na tenké nudličky i s citronátem nakrájíme a s citronovou šťávou vmícháme do uvařených jablek a vše dáme vychladnouti. Prochladlou hmotu na cukrem poprášeném vále rozválíme v dlouhý váleček, zabalíme jej do pergamenového, ve studené vodě smočeného a čistou utěrkou otřeného papíru, obvážeme lehce motouzem a necháme 3-4 dny; když hmota ztuhla, nakrájíme ji na koláčky. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se