Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy: 35 deka cukru – 1/8 l vody – 1/2 kg míšenských jablek - 5 deka citronátu - 10 deka mandlí - z 1 citronu šťáva. Příprava: Do horké vody dáme svařit cukr, až se lžičky, kterou do něho ponoříme, táhne se silná nit, vhodíme do něho oloupaná, jadřinců zbavená a na kostečky nakrájená jablka a necháme je v cukru na hustou kaši rozvařit. Mandle oloupáme, na tenké nudličky i s citronátem nakrájíme a s citronovou šťávou vmícháme do uvařených jablek a vše dáme vychladnouti. Prochladlou hmotu na cukrem poprášeném vále rozválíme v dlouhý váleček, zabalíme jej do pergamenového, ve studené vodě smočeného a čistou utěrkou otřeného papíru, obvážeme lehce motouzem a necháme 3-4 dny; když hmota ztuhla, nakrájíme ji na koláčky. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.