Přejít na obsah

Dortový (oplatkový) perník


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 25 deka cukru - 5 žloutků - 4 bílky - 7 deka mouky - 7 deka bramborové mouky - 5 deka citronátu - 25 deka mandlí - kousek citronové a pomerančové kůry – 1/2 malé lžičky tlučené skořice - 4 hřebíčky.

Příprava:

Do kamenného nebo porculánového hrnku dáme cukr, žloutky a bílky a postavíme jej do kastrolu s horkou vodou a šleháme tak dlouho na ohni, až hmota zhoustne, pak ji odstavíme z kastrolu a s plotny a šleháme do vychladnutí. Do ušlehané hmoty lehce vmícháme polovinu tlučených a polovinu na nudličky rozkrájených, oloupaných mandlí, tlučený hřebíček, skořici, citronovou a pomerančovou kůru, rozkrájený citronát a mouku. Těstíčko dáme na prst vysoko na čtverhranné oplatky na studeném plechu položené, oplatkami přikryjeme a dáme péci. Po upečení potřeme cukrovou polevou.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...