redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy: 25 deka cukru - 5 žloutků - 4 bílky - 7 deka mouky - 7 deka bramborové mouky - 5 deka citronátu - 25 deka mandlí - kousek citronové a pomerančové kůry – 1/2 malé lžičky tlučené skořice - 4 hřebíčky. Příprava: Do kamenného nebo porculánového hrnku dáme cukr, žloutky a bílky a postavíme jej do kastrolu s horkou vodou a šleháme tak dlouho na ohni, až hmota zhoustne, pak ji odstavíme z kastrolu a s plotny a šleháme do vychladnutí. Do ušlehané hmoty lehce vmícháme polovinu tlučených a polovinu na nudličky rozkrájených, oloupaných mandlí, tlučený hřebíček, skořici, citronovou a pomerančovou kůru, rozkrájený citronát a mouku. Těstíčko dáme na prst vysoko na čtverhranné oplatky na studeném plechu položené, oplatkami přikryjeme a dáme péci. Po upečení potřeme cukrovou polevou. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se