Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy: 25 deka cukru - 5 žloutků - 4 bílky - 7 deka mouky - 7 deka bramborové mouky - 5 deka citronátu - 25 deka mandlí - kousek citronové a pomerančové kůry – 1/2 malé lžičky tlučené skořice - 4 hřebíčky. Příprava: Do kamenného nebo porculánového hrnku dáme cukr, žloutky a bílky a postavíme jej do kastrolu s horkou vodou a šleháme tak dlouho na ohni, až hmota zhoustne, pak ji odstavíme z kastrolu a s plotny a šleháme do vychladnutí. Do ušlehané hmoty lehce vmícháme polovinu tlučených a polovinu na nudličky rozkrájených, oloupaných mandlí, tlučený hřebíček, skořici, citronovou a pomerančovou kůru, rozkrájený citronát a mouku. Těstíčko dáme na prst vysoko na čtverhranné oplatky na studeném plechu položené, oplatkami přikryjeme a dáme péci. Po upečení potřeme cukrovou polevou. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.