Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy: 10 deka cukru - 12 deka mouky - 4 vejce - vanilka - 5 deka malinové nebo rybízové marmelády - 2 deka másla a 2 deka mouky na vysypání formiček. Mandlové těsto: 14 deka mandlí - 20 deka cukrové moučky - 1 vejce. Příprava: V míse třeme cukrovou moučku se žloutky 10 minut. Pak přidáme vanilku a z bílků tuhý sníh, střídavě s moukou. Malé, kulaté formičky vymažeme máslem, vysypeme moukou, naplníme těstem a na plechu v troubě upečeme do růžova. Upečené potřeme zavařeninou a spojíme k sobě tak, aby měly vzhled bramborů. Potom si připravíme obalové těsto z mandlí: oloupané mandle ustrouháme nebo na mlýnku umeleme a s vejcem hodně v hmoždíři utlučeme. Pak je vyndáme na vál do připravené, j e m n é, cukrové moučky, vypracujeme, těsto tence rozválíme, vykrajujeme z něj kousíčky, kterými obalujeme připravené piškotky, obalíme kakaem, nařízneme jako předchozí a dáváme je do papírových košíčků. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.