Přejít na obsah

Smetanový dort


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 4 vejce - 16 deka cukru - 14 deka mouky - citronová kůra a vanilka - 1/2 l husté sladké smetany - 7 deka cukru - 5 deka rybízového a 5 deka malinového rosolu.

Příprava:

Žloutky p práškový cukr mícháme 1/4 hodiny; pak přimícháme tluč. vanilku, citr. kůru a střídavě mouku a tuhý, z bílků ušlehaný sníh. Těsto vlijeme do formy, syrovým máslem vymazané a moukou vysypané. Upečený, studený dort rozřízneme; spodní díl potřeme 5 dkg malinového rosolu a 1 dílem s cukrem ušlehané, husté smetany, navrch položíme druhý díl upečeného dortu, pomazaného 5 dkg rybízového rosolu a zbylou smetanou. Vrchní díl dortu nakrájíme do kola na malé dílky (těsto nedořízneme úplně) a pak teprve položíme na spodní naplněný díl a dokrojíme. Kdybychom vrchní díl nenakrojili, nádivka mezi plásty při krájení vy vytékala. Povrch dortu ozdobíme bud' čerstvými nebo v cukru zavařenými černými třešněmi nebo višněmi.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...