Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy: 4 vejce - 16 deka cukru - 14 deka mouky - citronová kůra a vanilka - 1/2 l husté sladké smetany - 7 deka cukru - 5 deka rybízového a 5 deka malinového rosolu. Příprava: Žloutky p práškový cukr mícháme 1/4 hodiny; pak přimícháme tluč. vanilku, citr. kůru a střídavě mouku a tuhý, z bílků ušlehaný sníh. Těsto vlijeme do formy, syrovým máslem vymazané a moukou vysypané. Upečený, studený dort rozřízneme; spodní díl potřeme 5 dkg malinového rosolu a 1 dílem s cukrem ušlehané, husté smetany, navrch položíme druhý díl upečeného dortu, pomazaného 5 dkg rybízového rosolu a zbylou smetanou. Vrchní díl dortu nakrájíme do kola na malé dílky (těsto nedořízneme úplně) a pak teprve položíme na spodní naplněný díl a dokrojíme. Kdybychom vrchní díl nenakrojili, nádivka mezi plásty při krájení vy vytékala. Povrch dortu ozdobíme bud' čerstvými nebo v cukru zavařenými černými třešněmi nebo višněmi. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.