Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy: 6 vajec - 18 deka cukru -15 deka mouky - z 1 pomeranče šťáva a kůra.

Příprava:

V míse šleháme 20 minut žloutky s práškovým, prosetým cukrem, pak přimícháme pomerančovou kůru i šťávu, střídavě po lžíci mouku a z bílků ušlehaný sníh. Těsto dáme péci do máslem vytřené a moukou vysypané formy. Dort pečeme 3/4 hodiny a studený rozkrojíme, naplníme m á s 1 o v ý m k r é m e m (jak se připravuje, viz obsah), kolem dortu položíme mandlový tenký plátek připravený z 8 deka mandlí, které jsme oloupali, rozstrouhali, s 1/2 malého bílku v hmoždíři utloukli a smíchali s 12 deka práškového cukru. Toto mandlové těsto rozválíme na tenký plátek, natřeme zbylou polovinou bílku a kolem dortu položíme. Dbejme, aby kraj plátečku převyšoval dort, který povrchu ozdobíme třemi pomeranči, které jsme oloupali, na malé osminky rozloupali, jader i vnitřní kůžky zbavili a osminky ještě na půl ostrým nožíkem rozřízli a vkusně povrch koláče obložili a povrch s vařeným agarem zalili: 1 1/2 deka agaru máčíme ve studené vodě 1-2 hodiny. Pak přistavíme na oheň, přidáme 10 deka cukru a když je agar rozvařený a šťáva se z kraje ponořené lžičky tence začíná táhnout, odstavíme ji s plotny, nalijeme na povrch dortu na pomeranče a necháme ztuhnouti.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 4,8k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.