redakce Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 Přísady: Přípravy na křehké těsto: 12 1/2 deka másla - 10 deka cukru - 2 žloutky - 1 lžíce šťávy citronové - 20 deka hladké mouky - 1/2 kypřícího prášku - citronová kůra. Příprava: Syrové máslo rozsekáme do mouky a smícháme s práškovým cukrem, kypřícím práškem, citronovou kůrou i šťavou a se žloutky v těsto, které necháme v chladnu 1/Z hodiny. Pak těsto stejnoměrně dáme do formy a necháme na půl zapéci. Zatím si připravíme o ř í š k o v é t ě s t o : 4 deka másla umícháme do pěny s 15 dkg práškového cukru a 2 žloutky. Pak přidáme 20 dkg oloupaných, ustrouhaných nebo umletých lískových oříšků nebo mandlí a '/s I husté kyselé smetany. Polozapečené první těsto potřeme 6 dkg rybízové zavařeniny a přes ni nalejeme oříškové těsto a dort dáme zvolna péci. Upečený dort polijeme bílkovou polevou (viz polevy) a ozdobíme syrovými bobulkami hroznového vína. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se