Odesláno Leden 24, 201015 let Přísady: Přípravy: 2 kg ryzců - 10 plných lžic soli - 8 zrnek pepře a nov. koření. Příprava: Zdravé, větší ryzce (ty menší se zavaří do octa) rychle opereme, na malé kousky rozlámeme, dáme do kamenného hrnce, posypeme solí, promícháme a přikryté necháme přes noc v chladnu a suchu stát. Druhý den slijeme šťávu s ryzců do jiného kamenného hrnku, přidáme pepř, nové koření, po případě i kousíček zázvoru a vše necháme 20-35 minut vařit. Malé lahvičky vymyjeme nejprve horkou sodovou vodou, pak jen horkou vodou, vysušíme, na kraji v 1 a h é, zavřené trouby, necháme prohřát (do trouby je položíme na silnější papír, aby nepraskaly) a pak je naplníme ryzcovou teplou trestí, druhý den je zazátkujeme a zapečetíme pečetním voskem. Ryzcová tresť je trvanlivá, výživná a do omáček nebo ke kořenění jídel je výborná. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.