Přejít na obsah

Ryzcová tresť


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 2 kg ryzců - 10 plných lžic soli - 8 zrnek pepře a nov. koření.

Příprava:

Zdravé, větší ryzce (ty menší se zavaří do octa) rychle opereme, na malé kousky rozlámeme, dáme do kamenného hrnce, posypeme solí, promícháme a přikryté necháme přes noc v chladnu a suchu stát. Druhý den slijeme šťávu s ryzců do jiného kamenného hrnku, přidáme pepř, nové koření, po případě i kousíček zázvoru a vše necháme 20-35 minut vařit. Malé lahvičky vymyjeme nejprve horkou sodovou vodou, pak jen horkou vodou, vysušíme, na kraji v 1 a h é, zavřené trouby, necháme prohřát (do trouby je položíme na silnější papír, aby nepraskaly) a pak je naplníme ryzcovou teplou trestí, druhý den je zazátkujeme a zapečetíme pečetním voskem. Ryzcová tresť je trvanlivá, výživná a do omáček nebo ke kořenění jídel je výborná.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...