Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Viz příprava.

Příprava:

HIavičky mladých, zdravých, nečervivých ryzců rychle v několika vodách opereme. V kamenném hrnci vaříme troškem vody zředěný ocet (aby nebyl příliš kyselý) s jednou, na kolečka rozkrájenou cibulí, celými zrnky pepře, nového koření a bobkovým listem. Když ocet vaří, vložíme do něho připravené ryzce a necháme je v něm několik minut povařit. Pak ryzce s nádobou odstavíme, vyndáme do suché, p r o h ř á t é lahve, zalijeme octem, ve kterém se vařily, a druhý den, když jsou úplně studené, obvážeme láhev v čisté vodě navlhčeným pergamenovým papírem. Aby se ryzce nekazily, dbejme úzkostlivě, aby před zavařením nezůstaly lesní jehličky a smeti v rýhách na spodní straně hlaviček ryzců. Kdyby se kazily, vyndejme je z lahve, opláchněme čistou vodou ocet s kořením převařme, do vařícího vhoďme ryzce na 3 minuty a ještě teplé dejme do suché, prohřáté láhve. Dbáme-li, aby ryzce byly před zavařením řádně očištěny a jehličky i smetí lehkým poklepem střenkem nože na vrchní stranu hlaviček odstraněny i kvapně oprány, nikdy se ryzce nekazí a jsou zdravou pochoutkou.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 9,2k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.